×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 911
Friday, 05 December 2014 10:06

СОУ ”Никола Йонков Вапцаров” гр.Царево чества патронния си празник

Rate this item
(4 votes)

Училището в гр.Царево носи името на големия поет и революционер Никола Вапцаров. Тържественият концерт по случай празника днес бе открит от директорката на учебното заведение, г-жа Ваня Атанасова. В препълнения салон на читалище „Г.Кондолов - 1914” присъстваха кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев, общински съветници, представители на общинска администрация, учители и ученици, жители и гости.

„Поздравявам всички учители, които са работили и работят в СОУ „Н.Й.Вапцаров” – гр.Царево, бившите и настоящи наши възпитаници и пожелавам на учениците и учителите много здраве и жизненост, да съхраняват добрите традиции, да усвояват и прилагат новото и да издигат качеството на българското образование. Честит празник!”, сподели от сцената г-жа Атанасова.

В последвалата музикална програма се включиха ученици от различни класове. С пъстър букет от песни, танци и поетични изпълнения те зарадваха публиката. Поздравителен адрес и кошница с цветя получи колектива на училището и учениците от кмета на общината инж.Георги Лапчев.

В този тържествен за Вас ден, от името на Общинска администрация Царево и лично от свое име поднасям нашите поздрави на всички бивши и настоящи учители и ученици по случай патронния празник на училището. Уважаеми преподаватели, изразявам личната си благодарност за професионализма, любовта и грижите с които дарявате многобройните си възпитаници! Скъпи ученици, овладявайте научните достижения, разкривайте прозорци към света и не забравяйте училището, дало тласък на вашия полет!”, се казва в част от поздравителния адрес на кмета Лапчев.

Ръководството, преподавателите и учениците на училището в Царево се бяха подготвили с богата програма за честване на патронния си празник през цялата седмица. Математически турнир, състезания по български език и литература, часове посветени на Никола Вапцаров и конкурс за най-добро изпълнение на Вапцарово стихотворение бяха само част от мероприятията предшестващи тържествения концерт днес, посветен на патронния празник на училището.

Read 6271 times
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево