×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 911
Thursday, 29 January 2015 10:08

Община Царево организира Първи Национален литературен конкурс „С море в сърцето”

Rate this item
(2 votes)

Община Царево кани всички заинтересовани да вземат участие в първото издание на Национален литературен конкурс „С море в сърцето”, който се провежда под патронажа на кмета – инж. Георги Лапчев. Желанието на организаторите е да се популяризира изключителното природно богатство и културата в района, които го превръщат не само в желана туристическа дестинация, но и в място за срещи на изкушените от литературата и от изкуството като цяло.

Конкурсът има за цел да популяризира литературата на български език, да подпомогне и да съучаства в случването на съвременния литературен процес, като същевременно способства за утвърждаването на гр. Царево на литературната карта на България.

         Конкурсът е отворен за участие за всички български автори и е без възрастови ограничения. Предвиждат се две категории – за поезия (до 5 стихотворения, не повече от 5 страници, по 30 реда и по 60 знака на страница) и кратка проза (с общ обем до 5 стандартни страници, с 30 реда и по 60 знака на страница). Конкусът е явен. Всеки участник може да изпрати на посочения по-долу координати до пет творби в различните жанрове, придружени с кратка информация за автора, включваща биографична и творческа справка, както и данни за обратна връзка. Конкурсните произведения се журират от компетентно жури с тричленен състав.

Авторите, спечелили първа награда в конкурса „С море в сърцето” във всяка категория, получават грамота от Община Царево, картина и парична премия в размер на 300 лева. Наградите за второ място са 200 лв. Журито има право да присъжда и поощрителни награди.

Текстовете на спечелилите в конкурса ще бъдат качени на официалния интернет сайт на община Царево. Предвижда се и издаването на сборник, в който да бъдат публикувани текстовете от участниците в конкурса. Наградният фонд се осигурява от община Царево.

Творбите се изпращат по електронен път, на адрес This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. до 24.05.2015 г. Допълнителна информация на телефон 0886 93 15 78 и 0590/5 50 30

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 26 (за проза) и 27 (за поезия) юни 2015 г. на сцената на лятното кино в гр. Царево.

Read 6223 times
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево