×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 911
Thursday, 11 December 2014 10:04

Масов крос и концерт на група „Ел Греко Бенд” в Царево за официалният празник на града

Rate this item
(0 votes)

Община Царево подготвя богата празнична програма за 6 декември – Никулден и официален празник на гр.Царево, с която да зарадва своите жители и гости. За празника на града ще се проведе масов крос за деца и младежи. Стартът на кроса ще бъде даден в 11:30 часа от новата алея до старата автогара(Рибен пасаж – началото на разклона за пристанище Царево). В него могат да се включат всички желаещи деца и младежи, подкрепени активно от техните родители в спортната инициатива. Желаещите за участие деца и младежи могат да се запишат на място. За всички участници са подготвени грамоти, а за първенците купи, медали и награди.

От 09:00 часа в храмовете „Св. Цар Борис І” гр. Царево и „Св. Успение Богородично” кв.Василико ще се отслужат празнични литургии за здраве. Двете литийни шествия от храмовете ще се срещнат на пристанището. Според обичая ще бъде направен водосвет на рибарското пристанище. Венци и цветя ще бъдат хвърлени в морето в чест на хората, загубили живота си там. Празничният ден ще продължи с концерт на група ”Ел Греко Бенд”, оркестър за гръцка популярна музика, и раздаване на курбан за здраве. Жителите и гостите на Царево ги очакват много приятни емоции с музикантите, изпълняващи неостаряващите гръцки хитове.

В Ахтопол също започна подготовката за идващите празници. На 6 декември кметството, рибарската кооперация в града и храм "Възнесение Господне" организират за жителите и гостите на града литийно шествие и хвърляне на венци в морето. За присъстващите на събитието е подготвена кратка музикална  програма, рибена чорба, печена риба и вино. Същият ден от 18:00 часа в гр.Ахтопол тържествено ще запалят коледните светлини на елхата.

Както подобава, ще отбележат празника и в Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово. Кметство Лозенец организират кулинарна изложба от 10:00 часа в центъра на селото, а от 11:00 часа Детски танцов състав ще поздрави всички рибари на Лозенец. В 11:30 часа ще бъде ритуала по хвърляне на венец в морето.

Read 6327 times
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево