Вторник, 19 Декември 2023 19:03

Община Царево спечели проект за подобряване на енергийната ефективност в Детска градина „Ален мак“ – основна сграда и филиал в общинския център!

Оценете
(1 глас)

Проектът цели въвеждане на мерки за енергийна ефективност, чрез които ще се изгради фотоволтаична инсталация за собствените нужди на двете сгради на детска градина в гр. Царево.
Сред мерките, предвидени в доклада са:

Мерки по отоплителната инсталация - Подмяна на съществуващия водогреен котел с нов и цялостна реконструкция на отоплителната инсталация и тръбната разпределителна мрежа. Мерки по осветителната инсталация – Подмяна на съществуващите осветителни тела с нови енергоспестяващи LED тела.

Мерки по възобновяем източник за производство на енергия – Изграждане на фотоволтаична инсталация за производство на енергия от слънцето за задоволяване нуждите на сградата през светлата част на денонощието.

Доставка и инсталация на система за добавяне на водородно-кислородна смес към горивния процес на котелна инсталация на ДГ „Ален мак“ – основна сграда и филиал.

Стойността на проекта е 880 469.07 лв., като те се финансират на 100 % от програмата. Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Проект: „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на фотоволтаична инсталация за собствени нужди в Детска градина „Ален мак“ в гр. Царево – основна сграда и филиал на детска градина „Ален мак“ в гр. Царево“

Процедура BG06RDNP001-7.020 „Енергийна ефективност реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност“ Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ Подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“

Прочетена 386 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево