×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Вторник, 02 Декември 2014 10:00

Коледната елха и празничните светлини грейват на 10 декември в Царево

Оценете
(3 гласа)

Светлините на Коледната елха в Царево ще бъдат запалени на 10 декември /сряда/. Община Царево е подготвила интересна програма за тържеството посветено на запалването на светлините на елхата.

Тържеството ще започне с коледен базар на децата от ОДЗ „Ален мак” и учениците от СОУ ”Н.Й.Вапцаров” в сградата на НЧ „Г.Кондолов – 1914”. На пазара ще се прегладат собственоръчно изработени коледни картички, сувенири, коледни играчки, сурвачки и др. За всички деца община Царево е предвидила подарък - магическа шоу програма на „Дуо Мандрак” в читалището. Традиционно децата от ОДЗ „Ален мак” ще се погрижат за коледното настроение с песнички и стихчета. През тази година най-голямата изненада, осигурена от кмета на общината, ще бъде новата 14 метрова елха, чиито коледни светлини ще бъдат запалени след обратно броене от децата на гр.Царево и кмета инж. Георги Лапчев в 17:45 часа. За този тържествен момент в града ще пристигне и Дядо Коледа с очаквания чувал с подаръци, а за запалването на светлините е предвидена и красива заря, след което ще бъде запалена цялата празнична украса в града.

За втора поредна година в Царево отваря врати и коледен базар с къщички, които са поставени на площада и където жителите и гостите на града ще могат да опитата вкусно пригитвени мезета, пелин и вино.

ПРОГРАМА ЗА 10-ТИ ДЕКЕМВРИ

ТЪРЖЕСТВЕНО ПАЛЕНЕ НА КОЛЕДНИ СВЕТЛИНИ И ЕЛХА

16.00ч. – 18.00ч. Коледен базар

НЧ „Г.Кондолов - 1914”

17.00ч. – Магическо шоу за деца „Дуо Мандрак”

НЧ „Г.Кондолов - 1914”

17.30ч. - Изпълнения на деца от ОДЗ „Ален мак” Царево

Площад гр.Царево

17.40ч. - Слово на Кмета на община Царево

Площад гр.Царево

17.45ч. - Обратно броене. Тържествено палене на светлини. Заря

Площад гр.Царево

17.50ч. - Дядо Коледа пристига

Площад гр.Царево

Прочетена 6311 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево