×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Сряда, 04 Март 2015 13:25

Започна реновирането на читалището в Царево с европейски средства

Оценете
(4 гласа)

Стартира ремонта на Народно читалище „Георги Кондолов 1914” в град Царево. Подписан е договора с фирмата изпълнител „Дедал 1995” ЕООД, а срока за изпълнение на проекта е 120 дни.До началото на активния летен сезон, Царево ще има подобрен облик на централната част на града с реновирана сграда на читалището.

Проект за обновяване на Читалище "Георги Кондолов 1914" гр.Царево“ епо Стратегия за развитие на „Местна инициативна рибарска група Приморско – Созопол - Царево“. Проектът е по мярка 3.1 „Инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма“ и ена стойност 188 200,23лв. Финансира се на 100% от Стратегията.

Целта на проекта е да се обнови обликът на сградата на читалището, за да придобие по-съвременен вид, като се ограничи външното влияние на атмосферните условия върху сградата на читалището. По този начин Читалище „Г. Кондолов” ще стане по-достъпно и привлекателно за местната общност и туристите при посещения на организираните културни мероприятия.

С безвъзмездна финансова помощ по тази европрограма ще се извърши обновяване на материалната база на Читалище „Георги Кондолов”, а именно: подмяна на външната дограма на цялата сграда, подмяна на интериорните врати, освежаване на лекционна, репетиционна и кино зали, съблекални и санитарно помещение, ремонт на покрив и фасади, поставяне на ефектно фасадно осветление и закупуване на мъжки и женски фолклорни костюми за съставите към читалището.

Предвид местоположението на сградата, нейната архитектурна стойност и функцията й като основен център за развитие на обществения и културен живот на града, обновяването на сградата на Народно читалище „Г. Кондолов 1914”, ще подобри условията, при които се предоставят основни културни, социални, комуникационни, образователни и др. услуги в град Царево. Също така обновяването на сградата ще подобри цялостния облик на централната част на града.

Прочетена 6099 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево