×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Петък, 14 Април 2017 15:02

Жителите на община Царево искат Общ устройствен план

Оценете
(2 гласа)

На 14.04.2017г. жива верига затвори пътя за Южното Черноморие. Мирният протест бе организиран от жители на община Царево, които поставиха открито своето искане, а именно Общината най- после да получи ОУП. Липсата на правила и рамка, която да даде вярната посока на развитие на региона е проблем за всеки гражданин. Отсъствието на действащ ОУП не позволява на бизнеса да се възползва от европейската солидарност, възпрепятства земеделците и животновъдите да развият своите стопанства и ферми, лишава от Промишлена зона Царево, Ахтопол и Лозенец, възпрепятства рибарите да получат организация на Пристанището.

Днес протестиращите граждани затвориха за два часа входа на Община Царево, но обещаха, че ако искането им „В най- кратки срокове да получат ОУП“ не бъде изпълнено, ще направят втори протест и през месец август сами ще саботират туристическия сезон.

На протеста присъстваше и кметът на Община Царево инж. Лапчев, който каза, че също като протестиращите е на мнение, че липсата на Общ устройствен план спира правилното развитие на най- морската община в България:„ Няма как Община Царево да има развитие, без да има стабилна основа , това е факт. Никой от нас не иска презастрояване, никой не иска да се разруши красивата природа, която притежаваме, дори напротив искаме правила и ред, за да я запазим и предадем на децата си. Силно се надявам, че в най- кратки срокове, исканията на гражданите ще бъдат изпълнени и Община Царево ще получи ОУП, който да начертае правилното рамката за развитие през следващите 20 години.“

Прочетена 3731 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево