×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Петък, 24 Февруари 2017 14:56

"Доброволци - спорт и природа" в Ахтопол

Оценете
(3 гласа)

Завърши първия ден от посещението на групата доброволци от Проект "Доброволци - спорт и природа" в Ахтопол. Проведе се обучението "Екодоброволец" и бяха засадени 20 едроразмерни дръвчета в града. В дейностите се включиха 20 ученици от Механотехникума в гр. Бургас, тяхната директорка г-жа Желева, г-жа Русева - учител по биология и Владимир Димитров от СНЦ "Зелена Странджа". Гостоприемни домакини бяха кмета на град Ахтопол - г-н Станислав Димитров, експертите от дирекцията на природен парк "Странджа" Иван Камбуров и Милен Рашков, както и ученици от местното училище с техни преподаватели.

Засадените дръвчета са от пет различни вида и ще красят крайбрежната алея на града.

Доволни от добре свършената работа младежите успяха да разгледат и част от забележителностите на Града на любовта, както и информационно-посетителския център на природен парк "Странджа".

Утре доброволците ще преминат 7 километров туристически маршрут от град Ахтопол до устието на река Велека, като ще го почистят и маркират.

Проектът "Доброволци - спорт и природа" е финансиран от Националната програма за младежта (2016 - 2020) към Министерството на младежта и спорта и се изпълнява от Сдружение Зелена Странджа, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника - гр. Бургас и Кметство Ахтопол.

Прочетена 3088 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево