×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Понеделник, 17 Октомври 2016 13:49

Тържествено откриха манежа на конна база в село Кондолово

Оценете
(2 гласа)

В странджанското село Кондолово тържествено бе открит манежа на конна база, която ще се използва за провеждане на хипотерапия и лечебна езда. Инициативата за обособяване на подобно място е на кметския наместник на селото Киро Киров и актьора Юрий Ангелов.

Кобилата Сорента, подарена на актьора от ексминистъра Мирослав Найденов , ще бъде на разположение за работа с  деца с церебрална парализа, а от контакт с нея ще имат възможност да се възползват деца с увреждания и то напълно безплатно.

Празничното откриване на манежа започна с приветствени слова на Юрий Ангелов, който бе в ролята на Дон Кихот. Пред събралата се публика той връчи юздите на своя кон на кмета на селото и така символично предостави красивото четириного да работи в полза на обществото.

Кметът на селото и всичките му 12 местни жители с удоволствие поеха грижите за коня и споделиха, че искрено се надяват през топлите месеци селото им да се превърне в домакин на подобно начинание. Специален гост на тържественото откриване  бе девойката Женя, която след хипотерапия, в която се е включила и Сорента, е с подобрено състояние. Благодарение на заниманията и контакта с конете, момичето видимо подобрява емоционалния и двигателния си тонус.

Родителите, имащи желание децата им да се възползват от подобна терапия, могат да потърсят кметския наместник на село Кондолово- Киро Киров.

Прочетена 4089 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево