×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Сряда, 14 Септември 2016 15:00

Зрелищни демонстрации, по повод професионалния празник на пожарникарите в Царево

Оценете
(3 гласа)

По случай 14 септември – професионален празник на пожарникарите и спасителите в България, Районна служба пожарна безопасност и защитата на населението- гр. Царево,  организира запомнящо се тържество. Днес на морската сцена в града огнеборците бяха поканили жители и гости , за да покажат част от техниката, с която разполагат, както и да демонстрират уменията си при потушаване на пожар. Най- възхитени от зрелищната демонстрация бяха малките възпитаници от ДГ „Ален мак“, които  поздравиха пожарникарите с изпълнение на песнички и стихчета, възхваляващи работата им. За да запознаят отблизо децата, с работата си, огнеборците бяха им подготвили състезателни игри, в които малчуганите мериха сили, подкрепени от своите бащи. Участие в състезанието взеха представители на Общински съвет Царево, Общинска администрация  , Полиция, Горско стопанство Царево и Кости, както и представители на бизнеса. Община Царево осигури  награди за всички участници в надпреварата, а за да запомнят празника, на всички присъстващи деца бяха подарени сладкиши, с форма на пожарна кола.

За да поздрави пожарникарите от Царево, по повод професионалния им празник, на тържеството присъства и директорът на Областна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, комисар Васил Василев.

Днес на празника, по инициатива на кмета на община Царево инж. Георги Лапчев, бе отличен и „Пожарникар на годината“. Със своята смелост и всеотдайна работа,  Руси Иванов- командир на екип, заслужи тази година грамотата за пожарникар на 2016г. в община Царево.

Прочетена 3859 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево