×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Петък, 12 Август 2016 15:02

Министър Василева провери как работи задържателният резервоар в Лозенец

Оценете
(1 глас)

 

Както бе обещано преди три месеца от кмета Лапчев , след   съвместната работа на МОСВ, ВиК и Община Царево, през лято 2016 туристи и местни с удоволствие могат да използват плажа на Лозенец, тъй като морската вода там е чиста.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева посети днес курортно селище Лозенец, за да се убеди лично как функционира пречиствателната станция след пускането в експлоатация на задържателния резервоар. На посещението присъстваха бившият министър на МОСВ Нона Караджова и директорът на ВиК- Бургас.

През март 2016 г. МОСВ чрез ПУДООС отпусна на община Царево 746 000 лв. за изграждането на резервоара. Под постоянното наблюдение на кмета на община Царево инж. Георги Лапчев, проектът вече е финализиран, а резервоарът е пуснат в експлоатация за активния летен сезон. Резервоарът задържа отпадните води,които идват към Пречиствателната станция през най- натоварените часове на денонощието и ги отпуска за пречистване , когато притокът на вода спадне. Това не позволява непречистени води да се вливат в морето, а доказателство са  отличните резултати от проверките на РЗИ- Бургас.

Прочетена 3586 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево