Сряда, 01 Април 2020 15:08

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВЕ НА СЪВЕТ НА ДЕЦАТА

Оценете
(0 гласа)

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЦЕДУРАР ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВЕ НА СЪВЕТ НА ДЕЦАТА

Община Царево стартира процедура за избор на членове на Съвета на децата. Процедурата цели подобряване на механизма за детско участие на национално ниво чрез гарантиране на широка представителност на децата и ангажиране на органите на местното самоуправление, гражданското общество, медиите и бизнеса в популяризирането и подбора на кандидатите.

За членове на Съвета на децата могат да бъдат предлагани кандидатури на деца на възраст до 18 години.

По този начин се дава увереност на младите хора и децата от община Царево, че тяхното мнение е важно и то ще бъде взето предвид от всички ангажирани страни, гарантиращи правата на децата.

Община Царево отправя покана за представяне на кандидатури в направленията, съгласно чл. 3 от Процедурата за избор на членове на Съвета на децата, както следва:

А. Членове на училищни форми за самоуправление, съгласно чл. 171 на Закона за предучилищното и училищното образование, или на детски/младежки съвети, парламенти и др.;

Б. Представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса;

В. Представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/ доброволци в социални услуги за деца;

Г. Индивидуални кандидатури.

Кандидатите за членовете на Съвета трябва да отговарят на критериите по чл. 5 от Процедурата за избор на членове на Съвета на децата, а именно:

  • Активност;
  • Креативност;
  • Толерантност;
  • Ангажираност към обща кауза;
  • Умение за водене на преговори и участие в групови дискусии
  • Ориентираност към резултати;
  • Организаторски умения;
  • Доказани умения да работи, мотивира и обединява децата на областта;
  • Умение за изказване на позиция от името на другите деца от областта;
  • Възможност за пътуване без придружител (не се отнася за деца от уязвими групи, които имат нужда от подкрепа).

Всяко дете може да кандидатства в едно от посочените направления!!!

Ако дете кандидатства по направление А), Б) или В), то е необходимо към формуляра за кандидатстване да бъде прикрепен протокол или друг документ , доказващ решение за номинацията.

Децата могат да кандидатстват и индивидуално.

Ролята на детето е представителна. Всяко дете кандидатства по местоживеене и посочва настоящ адрес на територията на община Царево

Документите на кандидатите – формуляр и мотивационно писмо по образец, се подават в Община Царево  до 24 май 2020г., всеки работен ден от 8.00 часа до 17.00 часа, във фронт-офиса на Община Царево ул. „Хан Аспарух“ 36, или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Цялата информация за кандидатстване по утвърдената Процедура, както и формулярите за кандидатстване за избор на членове на Съвета на децата са публикувани на официална интернет-страница на Община Царево http://www.tsarevo.org

За контакти:

Златина Димитрова – Главен експерт „Соц. дейности и здравеопазване“

тел.: 0590/55029, стая.21 в сградата на Община Царево.

 

Прочетена 1646 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево